De Nederlandse invloeden in Frankrijk

De Nederlanders op vakantie in Frankrijk

Elke zomer gaan veel Nederlanders naar Frankrijk om te camperen. Ze nemen hun caravanes mee. Veel Fransen zijn verbaasd dat de Nederlanders hun eigen eten zoals pindakaas en bier meenemen. Frankrijk is de eerste vakantiebestemming voor Nederlanders. Zo’n 1,3 miljoen Nederlanders is naar Frankrijk geweest in 2015. bron:NOS

De fietscultuur

De overheid en meerdere gemeenten in Frankrijk proberen het gebruik van fietsen te stimuleren. Ze vinden dat Nederland een bijzondere fietscultuur heeft. Het aantal fietspaden en fietsenstallingen is een insipratie voor veel Fransen. Veel Fransen kijken ook altijd met verbazing naar bakfietsen. Ze vinden het een heel leuke en milieuvriendelijke manier om de kinderen naar school te brengen.

Bier

Frankrijk is het tweede land in de wereld dat de meeste bier uit Nederlandse brouwerijen importeert. Je kan Heineken, Bavaria en Amstel bier in de meeste Franse supermarkten kopen.

Het poldermodel is gezien als voorbeeld in Frankrijk

De consensus tussen de werkgevers, de vakbonden en de overheid om lonen te onderhanlen is echt een verschil met Frankrijk waar er regelmatig wordt gestaakt. De lage werkloosheid van de jaren 90 in Nederland had de aandacht van veel Franse politici toen getrokken.